Shazia Sarwar

Journalist, kommentator og redaktør

Om meg

with 3 comments

Blogglisten
Hei!

Velkommen til min hjemmeside. Hensikten med hjemmesiden er at du skal finne alt jeg publiserer og engasjerer meg i, på ett og samme sted. Som sjefredaktør og styreleder i Nettmagasinet X-plosiv , har jeg meninger om det meste, og engasjement for det flerkulturelle Norge. Med en mangårig karriere som økonom bak meg, har jeg valgt å aldri jobbe mer! Det er nemlig slik at om man jobber med noe man elsker, er man aldri på jobb. Jeg elsker å skrive!  Journalistikk og samfunnsengasjement er min lidenskap.

Jeg går for tiden på Høgskolen i Oslo og studerer journalistikk (Bachelorstudium), viktig å få papirer på det.

Jeg er umåtelig stolt av X-plosiv. Et nettmagasin som gikk fra intet til  å bli en toneangivende magasin. Jeg og Mahmona startet magasinet ved kjøkkenbordet en kald desemberkveld i 2006. Siden januar 2007 har vi sett vår baby vokse seg stor og sterk. X-plosiv skal være et viktig talerør for minoritetsstemmer som ellers drukner i massemediene.

Vårt hovedmål er å nyansere minoritetenes mediebilde. Vi ønsker en inkluderende nettsavis, med takhøyde og blikk for det vesentlige. Derav «X-plosiv-Prisene», et prosjekt som har til hensikt å fremheve pakistansk-norske rollemodeller. Ikke noe fungerer bedre enn gode suksesshistorier! Men x-plosiv er ikke redd for å stikke hodet inn i vepsebol av tabuer. Vi tar ofte vanskelige standpunkter som irriterer konservative krefter både i minoritetsmiljøet og hos storsamfunnet.

Jeg er politisk kommentator  i ukemagainet Ny Tid, og har tidligere også skrevet «filmtendenser» i samme blad. Det hender også at jeg deler mine tanker via kronikker og kommentarer. Jeg vant 2. plass i Aftenpostens kronikkkonkurranse i mai 2010. Temaet var «Det norske språket i dag».

God lesning, og la meg høre fra deg!

Shazia Sarwar

Reklame

Written by Shazia Sarwar

24/01/2010 kl. 10:25 am

3 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Godt initiativ, Shazia. Jeg er en av de som følger bloggen og siden flittig. 🙂 Jeg må likevel spørre om hvorfor x-plosiv prisen deles ut kun til norsk- pakistanere, når X-plosiv er for alle minoriteter?

  Dette er vel klart særbehandling av nettmagasinet som er åpen for alle minoriteter.

  Sanim

  25/02/2010 at 1:30 am

  • Hei Sanim, og takk for hyggelige ord.

   Nettmagasinet ble startet av to norsk-pakistanske kvinner, og vi hadde et sterkt mål om å fremheve gode rollemodeller. Grunnet vår økonomiske begrensninger og størrelse, valgte vi å arrangere prisen «Årets norsk-pakistaner». Det er mer et spm. om hva vi har kapasitet til, men i fremtiden ønsker vi å utvide prisen til også å gjelde andre minoriteter.

   Shazia Sarwar

   25/02/2010 at 7:32 am

 2. Hei,

  Det er et fint prosjekt dere har hatt gående, men dere trenger å jobbe med nettsiden deres. Kan dere ikke betale noen til å sette opp en enkel mal for dere, slik at alt dere trenger å gjøre er å oppdatere nyheter? Feks så er bredden på siden for øyeblikket for stor. Og det hele er ganske uoversiktlig. Dessverre så har jeg ikke så mye kunnskap om web design (da jeg aldri har vært kunstnerisk anlagt), ellers så kunne jeg gledelig ha bistått.

  Også forumet deres trenger å være av et annet format. Det kunne ha vært et seriøst og «thriving» (glemte det norske ordet i farta) forum for pakistanere, men dessverre så er det mer eller mindre dødt. Slik det er nå, så må de ty til det meget lavterskelstilbudet Desi.no, som er full av uerisøse debattanter. Slik det mer eller mindre alltid har vært.

  Lykke til, håper dere klarer å skape et livlig forum snart. For det hadde vært fint med et forum hvor voksne innvandrere/pakistanere kan debattere saklig om saker som måtte oppta dem, for desi.no og dets like er definitivt ikke det.

  Dere kan jo ta en titt på diverse fora og nettsider som omhandler de samme emnene som dere, for å få en generell pekepinn på hvordan ting bør vært. 🙂

  Double G

  28/02/2010 at 2:46 pm


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: