Shazia Sarwar

Journalist, kommentator og redaktør

Lindstads Manifest

with 4 comments


Blogglisten
Aftenposten har publisert Trond Ali Lindstad «Muslimsk manifest» i dag. Jeg pleier ofte å google meg igjennom nye meninger og tanker rundt om i mediene. I dag må jeg si at jeg satt Farris Bris’n min i halsen! Visste ikke helt, hvordan jeg skulle reagere med en gang. Tror jeg var litt i sjokk. Etter at «manifestet» hadde sunket seg litt inn, var konklusjonen klar. Dette er Lindstads manifest, om, for og med Lindstad.

Det første jeg spurte meg selv var hvordan Lindstad kan påta seg å produsere et «manifest» på vegne av landets 100 000 muslimer, og så få det publisert i landets største avis? Han begynner pent og vil at muslimene skal være foregangsmennesker, og det blir verre derfra og ut. Det som opprører meg mest er at han nærmest erklærer kamp mellom Norge (liberale demorkatiet) og muslimer. Han mener Norge og muslimene ikke har noe til felles. Det er ikke mulig å hente noe annet ut av manifestet hans. Selvom jeg legge godvilja til ser jeg ikke noe vettug i hans kommunistiske manifest.

Jeg har ikke noe formening om Lindstad fra før, han har bare vært der, i mediene fra tid til tid. Men nå har han virkelig plassert seg i offentligheten. Man kan ikke ta ham seriøst. Og jeg tror ikke flesteparten av norske muslimer gjør det. Jeg bare syns det er ytterst merklig at Aftenposten publiserer dette. Hvorfor får en manns hallusinasjoner så mye plass? Hvilken autoritet har han egentlig?

Reklame

Written by Shazia Sarwar

25/01/2010 kl. 10:47 pm

4 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg synes rett og slett det er ganske råttent gjort av Lindstad. Å prate på vegne av alle landets muslimer, uten at han har noen som helst formell eller substansiell posisjon å gjøre det fra. Gjett om vi kommer til å få høre om «ikke-demokratiske muslimer» fremover nå…

  muslimprosjektet

  26/01/2010 at 12:01 pm

 2. Derfor er jeg skeptisk til at en manns frie fantasi skal få plass på kronikksidene til Aftenposten. Dette gir manifestet lengre liv og oppmerksomhet enn den fortjener!

  Men ser ikke bort fra at noen unge muslimer som har sittet på gjerdet, omfavner manifestet!

  Shazia Sarwar

  26/01/2010 at 12:10 pm

 3. Kommentar litt i etterkant:
  Lindstads manifest er ikke fri fantasi. Det er en norsk variant av ideologien til styret i Iran. Det er heller ikke så langt fra analysen til al-quaida. Man kan nok helt sikkert finne meningsfeller i Hamas og Hizb’allah.

  han får selvfølgelig trykt det i Aftenposten fordi han har ytringsfrihet. Ytringsfriheten er personlig. Aftenposten trykker ikke bare vedtak fra organisasjoner.

  Fordi Lindstad uttrykker standpunkter som er i tråd med svært mange militante islamistiske bevegelser må man ta dem på alvor, og diskutere innholdet i dem åpent. Som på dette utmerkete nettstedet.. Det nytter ikke å avfeie Lindstad med at dette er personlige meninger. De er noe mer enn det, selv om han ikke har så mange meningsfeller i Norge.

  Magne Lindholm

  12/02/2010 at 11:32 am

  • Magne, Lindstad snakker på vegne av seg selv og ingen andre. Jeg har ikke sett noen støtte-uttalelser eller innlegg. Selvsagt har han ytringsfrihet, jeg kan dog mene at det er fri fantasi. Lindstads fantasi. At henter inspirasjon fra de gruppene du mener, gir det ikke mer troverdighet for min del. Lindstad står ansvarlig for sine utsagn. Men når Lindstad ikke representerer noen andre enn seg selv, har jeg problemer med å ta ham særlig på alvor. Annet enn at han som enkeltperson føler at han kan få publisert en manifest på vegne av muslimene. Det er fullstendig uholdbart. Han kan publisere manifest for seg. «mitt muslimske manifest, som bare gjelder meg».

   Jeg har kjenneskap til de aller fleste muslimske org. og ingen støtter det manifestet, så syns ikke man skal ta ham så høytidlig.

   Men for all del, ytringsfrihet har han.

   Shazia Sarwar

   14/02/2010 at 7:07 pm


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: